Tomatensaus in kinderkleding

Wij zijn een Italiaans restaurant in Someren. Kom gezellig eens langs om van de Italiaanse specialiteiten te genieten. Wij geven u graag een geweldig avondje uit.

Op donderdagavond hebben we altijd livemuziek.

U kunt ons vinden aan de Dorpsstraat in Someren. We zijn open van maandag tot en met zondag, van 12.00 uur tot 00.00 uur. U kunt gerust binnen komen. Wilt u zeker zijn van een tafeltje? Reserveer dan een tafel naar uw keuze.

 

kinderkleingVeel ouders komen met deze vraag naar mij: Hoe kan ik tomatensaus uit kinderkleding krijgen? Ik heb tenslotte een Italiaans restaurant. We werken veel met tomaten en tomatensaus. Natuurlijk gaat er weleens wat overheen of vliegen er wat spetters per ongeluk op de kleding en kinderkleding. Wat doe je dan?

Ik heb de hulp van onze chef-kok Gioberti ingeschakeld. Onze chef Gioberti is een echte Italiaan. In hart en nieren is hij Italiaans. Hij vloekt in het Italiaans, hij scheldt in het Italiaans, zijn Nederlands wordt elk jaar slechter, maar zijn Italiaanse gerechten zijn overheerlijk. Hij maakt pasta’s waar je je vingers bij aflikt. Zijn pizza’s zijn om te versmaden. Maar ook zijn Italiaanse vleesgerechten zijn heerlijk sappig en mals. Je proeft de pure Italiaanse keuken in zijn gerechten.

Hij is geboren en getogen in Italië. In Napoli, om precies te zijn. Hij zegt zelf altijd enorm van eten te hebben gehouden. Dat verklaard zijn wat dikkig postuur. Hij heeft al zijn kennis en recepten via zijn moeder en grootmoeder ontvangen. Zij waren de echte chefs, zo zegt Gioberti. Sommige van zijn recepten zijn nog precies hetzelfde als die van zijn moeder of grootmoeder. Aan andere recepten heeft hij zijn eigen twist gegeven.

Zijn pasta pomodoro is bijvoorbeeld geen ‘tomatensaus’, zoals veel Nederlanders het noemen. Het is een saus met heerlijke, verse ingrediënten. De hoeveelheid van elk ingrediënt is erg zorgvuldig toegevoegd. Ook de mix van verse en gedroogde kruiden is erg nauwkeurig. Het resultaat is overheerlijk.

Tomatensaus over de kinderkleding van mijn dochter

kinderkledingMijn dochter is door op de spaghetti pomodoro van Gioberti. Het liefst zou ze het elke dag eten. Zij noemt het liefkozend ‘getti tomatensaus’. Gioberti noemt het zelf ‘spaghetti di Gioberti’, maar dan met een zwaar Italiaans accent.

Mijn dochter komt speciaal voor de ‘getti tomatensaus’ van Gioberti naar het restaurant. Om spetters op haar kinderkleding te besparen, eten wij het liefst macaroni en geen spaghetti. Wanneer we dan wel spaghetti eten, snijden we het liever om spetters op de kinderkleding te voorkomen.

Vanaf het allereerste moment heeft Gioberti onze dochter echter aangeleerd dat het absoluut verboden is om spaghetti te snijden. Gioberti maakt zich geen zorgen om de kinderkleding van onze dochter. Wij begrijpen dit natuurlijk wel. Jammer dan van de kinderkleding.

Op een dag kwam onze dochter weer de keuken binnen bij Gioberti. Ze had net nieuwe kinderkleding gekregen van Amazingkids.nl. Ze liet trots haar nieuwe kinderkleding zien. Het was kinderkleding in de kleuren lichtroze en wit. Gioberti vond de nieuwe kinderkleding natuurlijk prachtig. Vanzelfsprekend maakt hij voor haar een bord ‘getti tomatensaus’ en gaf het haar. Zij liep vervolgens richting een tafel in het restaurant. Halverwege liet ze het bord met pomodorisaus over haar nieuwe kinderkleding vallen. De kinderkleding zat onder de rode saus.

We hebben het haar meteen uit laten trekken. We hebben het eerst geweekt in een emmer met een flink schep Vanish. U weet wel: Het vlekkenmiddel. Na 2 uur weken hebben we het in de wasmachine gedaan. We hebben nog een flinke schep Vanish erbij gevoegd en op 40 graden gewassen. De vlek was helemaal uit de kinderkleding verdwenen.

Posted on